Nieuws

Nieuwe veiligheidswebsite voor ondernemers

Sinds kort is er een nieuwe website over veiligheid, speciaal voor ondernemers: www.ccv-veiligondernemen.nl. Deze website is gemaakt door het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV). Ondernemers vinden er praktische hulpmiddelen, nieuws en allerlei tips over bijvoorbeeld winkelcriminaliteit, overvallen, geweld, agressie, interne criminaliteit, veilig ondernemen en veilig uitgaan.
Iedere ondernemer kan online een scan doen om in vijf minuten een beeld te krijgen van zijn veiligheidsrisico’s en maatregelen daartegen. Kleine bedrijven kunnen ook een afspraak maken voor een gratis veiligheidsscan op locatie, door een onafhankelijke adviseur. De scan is onderdeel van de Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB), die wordt uitgevoerd door het CCV. Hiermee komen ondernemers ook in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 1.000 euro als zij, op basis van de veiligheidsscan, investeren in veiligheidsmaatregelen.

Het is de bedoeling dat de website uitgroeit naar dé plek waar ondernemers alle informatie kunnen vinden over criminaliteitspreventie en veiligheid. In de komende weken wordt de website nog uitgebreid met onderwerpen als cameratoezicht, inbraak en ICT-criminaliteit.
Het CCV is onafhankelijk en heeft geen commercieel belang. Ondernemers kunnen er dus vanuit gaan dat ze betrouwbare en deskundige informatie vinden op www.ccv-veiligondernemen.nl Andere interessante websites over dit onderwerp zijn www.veiligondernemenscan.nl en http://www.hoeveiligisuwzaak.nl.