Nieuws

Spectaculaire onthulling KVO-B certificaat!!!

Onthulling KVO-B certificaat

ImageDe Stichting collectieve bedrijvenbeveiliging heeft op dinsdag 10 juni jl. op spectaculaire wijze het behaalde KVO-B certificaat Keurmerk veilig ondernemen – bedrijventerreinen) onthuld. Dit werd gedaan tijdens de jaarlijks drukbezochte ondernemers barbecue welke door de Vereniging Ambachtse Ondernemers en de Gemeente werd georganiseerd bij het gemeentehuis te Hendrik-Ido-Ambacht.

Door een samenwerkingsactie tussen brandweer, politie en beveiliger Alert Security is een brandstichter gegrepen.

Door deze in scene gezette actie werd het certificaat groots onthuld.
Tijdens deze bijeenkomst werd door de heer O. Keuker van het MKB Nederland het eerste certificaat overhandigd aan Burgemeester H.H. Jonker en vervolgens ook aan de heer A.G. Sijtsma van de Politie Zuid-Holland-Zuid, de heer E. Hartog van de Brandweer Hendrik-Ido-Ambacht en de heer M. van der Valk, voorzitter van de SCB-HIA. Vervolgens vond ondertekening plaats van het convenant.

De SCB-HIA wat staat voor Stichting Collectieve Bedrijvenbeveiliging Hendrik-Ido-Ambacht is een samenwerking vanondernemers, gemeente, politie en brandweer in Hendrik-Ido-ambacht om sterk te staan tegen criminaliteitrondom de bedrijven en bedrijventerreinen. Door gezamenlijk geregelde constante beveiliging van de bedrijventerreinen is de veiligheid op de bedrijventerreinen toegenomen.
De Stichting is sinds 2005 actief in het benaderen van ondernemers om zo iedereen te informeren over de voordelen van de collectiviteit, en vraagt zoveel mogelijk ondernemers zich daarom ook aan te sluiten. Zodat ook zij kunnen mee profiteren van de diverse voordelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het behalen van het KVO-B certificaat.

KVO-B wat staat voor Keurmerk veilig ondernemen - bedrijventerreinen is een werkwijze die het mogelijk maakt gezamenlijk goede veiligheidsmaatregelen te treffen.
Het doel en uitgangspunt is om door middel van een plan van aanpak bedrijven en winkelgebieden geheel veilig te maken.
Door de duidelijke afspraken die zijn vastgelegd in een het plan van aanpak en convenant tussen de bovengenoemde partijen wordt continue gewerkt aan een veilig ondernemersklimaat in onze gemeente.
Het officiële certificaat wordt uitgegeven door KIWA Certificatie en Keuringen. Om de twee jaar vindt er dan ook een audit plaats ter controle van naleving en uitvoering om het certificaat te behouden. Het KVO-B traject is ondersteunt door het MKB Nederland en de Kamer van Koophandel.

Ondernemers die zijn aangesloten bij de Stichting Collectieve Bedrijvenbeveiliging en dus gebruik maken van het KVO-B certificaat kunnen rekenen op verzekeringskortingen tot wel 15%.

Voor meer informatie over dit onderwerp of aanmelding kunt u terecht op http://www.scb-hia.nl of via onze bedrijfscontactfunctionaris mevrouw C. Roelofs-Paans, c.paans@h-i-ambacht.nl